söndag 1 maj 2016

Varför flirtar vi?


flirtande fåglarMänniskor är genetiskt programmerade att hitta sin bästa möjliga partner. Att flirta är ett naturligt sätt för att utvärdera om den andra personen skulle passa bra som partner, så när din dejt märker att du flirtar, förstår han eller hon att du ser detta som ett alternativ. Många gånger flirtar man omedvetet, utan att själv tänka på det. Eftersom alla har sitt eget sätt, är det inte heller säkert att du alltid märker när någon flirtar med dig.

Hur vet du om någon flirtar med dig?

Det kan vara så subtila tecken som mindre förändringar i kroppsspråk. Men det kan även vara tydligare, som till exempel att hålla kvar blicken lite längre. Ett annat sätt att flirta som verkar vara relativt vanligt är att retas lite lätt och lekfullt under konversationen. Man märker ofta om någon flirtar bara genom att det skapar en speciell känsla och spänning i samtalet. Ibland kan det dock vara svårt att känna av, men här är några tecken som kan tyda på att en person flirtar med dig:
 • Närhet
  • När din dejt verkar leta efter anledningar att komma nära dig vid ett flertal tillfällen under träffen. Somliga står naturligt nära den andra personen under en konversation, medan andra gärna tar lite mer avstånd. Men det är just förändringen av närhet som man kan lägga märke till. Ett exempel är om din dejt lutar sig närmare för att säga någonting när det egentligen inte skulle behövas.
 • Kroppskontakt
  • Beröring frisätter endorfiner och skapar en bra känsla hos de flesta av oss. Men det fungerar även som ett sätt att visa sitt intresse för någon. Speciellt när det sker av mindre skäl, eller ingen anledning alls annat än att just flirta.
 • Skratt och leende
  • Om din dejt skrattar åt alla dina skämt även fast dom kanke inte var så roliga, eller ler mycket mot dig, är även detta ett tecken på intresse. Det behöver inte ens vara någonting speciellt som han eller hon skrattar åt.
 • Fokus
  • När personen som du träffar är helt koncentrerad på dig, utan att påverkas av andra distraktioner. Ett sådant intresse är ett typiskt exempel på någonting som man ofta gör automatiskt utan att tänka på i dessa situationer.

Hur flirtar man på dejtingsidor?

Chat och meddelanden är det vanligaste sättet att kommunicera med varandra på dejtingsidor, och även om det blir svårt att se den andra personens kroppsspråk via detta medium, finns det många andra sätt att visa sitt intresse. Man kan skriva och formulera sina meddelanden på ett flirtigt och lekfullt sätt (utan att vara för framfusig). Det märks ofta om den andra personen är intresserad och svarar på samma sätt. Man kan lära sig, och bli bättre på att flirta. Den viktigaste delen är då att öva och medvetet uppmärksamma vad som verkar fungera. Precis som med allt annat, blir man bättre på att flirta i takt med att man ägnar mer tid åt det. Hur brukar ni göra för att visa intresse för någon? Har ni något tips som vi glömde här?

Hem

Denna texten kommer ursprungligen från www.nätdejtingsidor.net/blog/varfor-flirtar-vi/. Mer information om detta upptäcker du nätdejtingsidor.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar