torsdag 14 juli 2016

Ny Sida Med Recensioner Om Användare Inom Online Dejting

En man framför datorn med telefonen på skrivbordet, allt som behövs för online dejtingHar du någon gång velat veta mer om personen du chattat med på en dejtingsajt innan ni träffats? Skulle du vilja höra andras åsikter om personen innan ni möts på en dejt? Nu finns det en ny app som gör detta möjligt. Stroovy heter appen, och den finns tillgänglig via App Store. Enligt deras hemsida, är målet att göra online dejting säkrare och att användare ska kunna få en bättre uppfattning om ifall en dejting-profil stämmer överens med verkligheten. Visst kan det finnas fördelar med detta, men ett sådant system öppnar även upp för många negativa möjligheter. Appen låter användare skriva recensioner och omdömen om personer som dom har dejtat eller är bekanta med på annat sätt. Dom har även en funktion som gör att man kan koppla ihop profiler från flera olika dejtingsidor till samma person. Konceptet att bedöma och recensera personer är minst sagt kontroversiellt. Vissa tycker att det är en jättebra idé, medan andra ser det som att man omvandlar individer till en slags produkt. Vi på Nätdejtingsidor.net är lite kritiskt inställda till denna nya app, även om vi ser att det kan finnas positiva sidor också.

Här är några saker att tänka på:

  • Det är så klart viktigt att kunna känna sig säker när man ska möta en ny person, speciellt om man har träffat varandra genom online dejting. Därför kan det vara till hjälp om någon annan kan intyga att dejten är samma person som på sin profil. Även om Stroovy kräver att man verifierar sitt konto med ett telefonnummer, så är det inte alltid tillräckligt. Det är inte svårt för en person att skaffa flera telefonnummer, eller på andra sätt kringgå denna säkerhetskontroll. Detta öppnar upp möjligheter att till exempel fejka recensioner av sig själv, eller att lämna ett flertal omdömen om någon annan som till synes kommer från olika personer.
  • Beteenden är ofta relaterade till situationen i fråga. Till exempel om den ena personen pratar oavbrutet under dejten, och sedan lämnar en recension om att den andra var tyst och stel. Det blir lätt bara personliga åsikter som förmedlas, utan någon beskrivning av motivationen bakom.
  • Alla dejter kan inte vara perfekta. Bara för att två personer inte kommer bra överens eller klickar med varandra, behöver inte det betyda att någon av dom förtjänar en dålig recension.
  • Man som håller i mobiltelefonMänniskor kan förändras, att någon verkar trött eller blyg på en dejt betyder inte att det kommer vara likadant nästa gång. Tänk till exempel om en person har bestämt sig för att försöka bli bättre på att dejta och förbättra sina sociala färdigheter, även om han blir nervös och det känns jobbigt i början. De första gångerna kanske inte går så bra, men i takt med att han blir bättre så blir det även svårare att hitta någon dejt på grund av en massa negativa recensioner från sina tidigare träffar.
  • Många ser online dejting som en chans att bryta sig loss från den rollen som man har i sin befintliga umgängeskrets. Varje gång man dejtar någon som man träffat online är det en chans att börja om på nytt. Men om tidigare upplevelser alltid följer med och finns dokumenterade så kan detta bli svårt.
  • Alla går inte in och skriver ett omdöme. Om en träff går helt okej, men personerna helt enkelt inte klickar med varandra, var finns då motivationen till att skriva en recension? Det är kanske snarare när någon är arg eller upprörd som den känner sig motiverad att skriva något elakt för att hämnas. Eftersom vem som helst har möjlighet att använda appen kan det vara svårt att bedöma deras motiv. Relationer slutar ju inte alltid med vänskap, och det är ju tråkigt om ett ex som fortfarande är upprörd eller fortfarande har känslor kvar, går in och skriver någonting elakt bara för att man inte ska kunna hitta någon ny person att dejta.
  • Sist men inte minst så är det lätt att påverkas av andra, och om man läser ett negativt omdöme om någon så kan det ändra vilka förväntningar man har. Till exempel om det står att personen man ska träffa skryter mycket, så kan detta bli någonting som man omedvetet förväntar sig. När en sådan förutfattad mening redan finns där, letar man automatiskt bevis som bekräftar att det är sant. Så även om denna personen inte skryter mer än någon annan, så uppmärksammar man det mer och effekten förstärks.


Den här posten hittades på www.xn--ntdejtingsidor-5hb.net/blog/ny-sida-med-recensioner-om-anvandare-inom-online-dejting/. Mer information gällande detta ämnet kan du läsa via original-sidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar